Information om vores forskellige behandlinger

Servicetype til dit gulv

Gulvbehandling

Det er ikke nok at udføre en afhøvling eller en afslibning af dit trægulv, hvis du ønsker et resultat, der skal holde i mange år fremover. Gulvbehandling er i al gulvservice derfor et uundværligt afsluttende trin i en gennemarbejdet behandling af et trægulv – uanset belægningstype.

Som fagpersoner tager vi dette trin alvorligt og sætter høje standarder for vores arbejde, da det sidste trin afgør udtrykket af det endelige resultat. Afhængig af tilstanden og typen af træbelægning i dit hjem eller hos din virksomhed, tilbyder vi derfor flere typer af efterbehandling.

Vi tilbyder fra vores tre typer behandling:

 • Ludbehandling af gulv
 • Oliering af gulv
 • Lakering af trægulv

Hvilken behandling, der passer til netop dit gulv, afgør vi nemt og effektivt med udgangspunkt i vores dygtige medarbejderes store faglighed. Det væsentlige for os er ikke at tilbyde alle kunder ludbehandling eller oliering frem for lakering, men at få en fornemmelse for dine ønsker for dit trægulvs fremtidige udseende.

Vi glæder os derfor over at kunne lege med træets naturlige fremtoning med oliering, der fremhæver træsorters glød, ligesom vi sætter pris på den transformation, der sker ved en lakering eller en maling af et lokale.

Læs også om:

Lakering af trægulve

Lakering af gulve vil nok altid være det nemmeste at have med at gøre. Man kan let tørre et lak-gulv over, så det er rent. Får man til gengæld en ridse i lakken ved, at man f.eks. trækker et møbel hen over gulvet, eller man får ’stilet-mærker’, så er skaden altså sket, og man må leve med det i modsætning til de andre mere ‘rå’ behandlinger, hvor træet har en chance for at rejse sig igen.

I dag benytter man næsten udelukkende vandbaseret lak. Moderne gode vandlakker er fuldt ud ligeså holdbare som den gammeldags syre/spritlak, som er ganske sundhedsfarlig, også lang tid efter lakeringen.

Man lakerer normalt et gulv to eller tre gange. To gange er fint nok for en tid, men jeg vil afgjort anbefale tre gange lak. Lakken er klar, altså gennemsigtig, men giver alligevel træet et lidt mere ‘gyldent’ udseende. Man kan vælge mat, silkemat eller blank lak, langt det mest almindelige er dog mat lak. Herudover findes også ultramat lak, læs mere nedenfor under usynlig lak.

Ønsker man et lysere lak-gulv kan man, inden man lakerer, give gulvet en hvidpigmentering. Dette giver et flot resultat og modvirker også den normale ‘gulning’ som gulvet får med tiden. Det er vigtigt, at man hvidpigmenterer selve trægulvet og ikke bare blander hvid farve i lakken (som mange gør). Man risikerer, at gulvet virker halvt ‘malet’, og åretegningerne dækkes.

Usynlig Lak?

Selvom man vælger mat lak, er den selvfølgelig blankere end et ubehandlet eller f.eks. ludbehandlet gulv. Men som noget nyt har man fremstillet en lak, der kaldes ‘usynlig’. Denne lak er så mat, at man faktisk ikke kan se, at gulvet er lakeret. Den giver heller ikke samme gyldne farve som den almindelige. Den er så at sige usynlig. Det skal ses, før man tror det.

Lakken er bygget på den 2-komponente erhvervslak og er derfor endnu mere slidstærk end den almindelige. Den er også dyrere, regn med 25 kr. ekstra pr. m2 for 3 x lak.

Har du svært ved at finde ud af, hvilken metode du skal bruge til dit gulv. Så kontakt os meget gerne her

Oliebehandling

Olie giver en rigtig blød og behagelig overflade. Når gulvet er færdigbehandlet, skal det blot vaskes efter behov med oliepleje eller natursæbe. Man vælger som regel mellem hvid olie, som giver gulvet et hvidligt udseende, eller naturolie, som giver gulvet en naturlig eller ‘nøddeagtig’ farve. Hvidoliegulve behandles først med hvid lud for at opnå den rigtige farve.

Hvid olie er perfekt til lyse træsorter som fyr, bøg eller ask, mens naturolie er som skabt til eg og mørkt træ som merbau, kastanie eller mahogni. Men hvidoliebehandlingen er også flot på egetræsgulve, ligesom man også får den ‘nøddeagtige’ farve og varme glød med naturolie på gamle fyrretræsplanker. Det er også muligt inden olieringen at tone gulvet, så man får den farve man ønsker, f.eks. mahogni eller palisander.

Hvis man ønsker en mere poleret overflade eller bare at få et “nyt” gulv igen, kan vi 3-6 måneder efter olieringen give gulvet en gang plejeolie. Plejeolien (ikke at forveksle med oliepleje til rengøring) poleres ned i træet og giver en fantastisk lækker overflade og en suveræn holdbarhed.

Ring og hør nærmere om de forskellige muligheder.

Ludbehandling

Ludbehandling samt voksning af gulve

Ludbehandlede gulve får et naturligt og råt udseende og er desuden billigere end lak og olie. Når man ludbehandler et gulv, vaskes det med en sæbeblanding, som kan indeholde hvidpigmentering, så træet ikke gulnes. Man vasker f. eks. gulvet mange gange med en plejesæbe, som danner en beskyttende hinde for at undgå, at snavs sætter sig i gulvet. Herefter er det nemmere at vedligeholde gulvet.

Ring og hør nærmere om de forskellige muligheder.

Vi udfører også malerarbejde

Har du brug for flere af vores ydelser, så kan vi give dig et individuelt pakketilbud.

Se ofte stillede spørgsmål

Er du i tvivl om tørre tid osv? Så læs de ofte stillede spørgsmål

Husk vi for en kort periode har 20% rabat

Læs også om

 • Om os

  4M Gulvservice

 • Vores Malerfirma

  Vidste du, vi også maler? Spar penge

 • Kontakt os nu

  Gå ikke glip af vores nedsatte priser

Scroll to Top